Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Zeka Sorulary & Bilmeceler
 Erfelek Yncirpynary Köyü Sos.Yrd. ve Kal. Der. | Eglence :. | Forum Oyunlary.. | Zeka Sorulary & Bilmeceler
Mesaj icon Konu: Ylginc Bulmacalar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Kocero
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 177

Alıntı Kocero Cevaplabullet Konu: Ylginc Bulmacalar
    Gönderim Zamanı: 29-Mayıs-2009 Saat 13:31

Ylginç Sorular

1 ) Bir odadasynyz. Odada 3 santimetre yaryçapynda, 8 santimetre derinli?inde daire biçiminde bir delik var. Deli?e pinpon topu kaçmy?. Delik dar, elinizi sokamyyorsunuz. Yanynyzda hiçbir aygyt yok. Topu nasyl alyrsynyz?

Cevap. Küçük ihtiyacymyzyn gelmesini bekleriz! Deli?e ihtiyacymyzy yapty?ymyzda top yükselir!

2 ) Dedektif, yardymcysyna:

Bu ak?am saat 8’de benim evime gel, ama bana gelece?ini kimseye söyleme ve seni eve girip çykarken kimse görmesin, diyor.

Yardymcy söylenen saatte dedektifin evine gidiyor. Evde kimse yok. Kapynyn altyna ?öyle bir not dü?üyor:

“Dedi?iniz saatte geldim. Evde kimse yoktu. Gelece?imi kimseye söylemedim. Eve girip çykarken kimseye görünmedim. Saygylarymla”

Dedektif ertesi gün yardymcysyny i?ten kovuyor. Neden?

Cevap. Yardymcy daha evden çykmadan “eve girip çykarken kimseye görünmedim” diyor!

3 ) Sary?yn, genç ve güzel kadyn tek yönlü bir sokaktan ters yöne do?ru gidiyor. Kadynyn arabasynyn sigortasynyn zamany geçmi?, vergisi ödenmemi?, y?yklary ayarsyz, kaportasy boyasyz, rot ayary bozulmu?, balatalary gev?emi?, sinyal lambalary çaly?myyor, ?anzuman gycyrdyyor, egzos borusu zehirli duman üfürüyor. Ayryca kadynyn ehliyeti yok. Bütün bunlar yetmezmi? gibi kadyn sarho?. Ve bunlar trafik polisinin gözü önünde oluyor, polis her ?eyin ayrymynda. Ama polis kadyny durdurmuyor. Neden?

Cevap. Kadyn arabasyna binmemi?, yürüyor da ondan!

4 ) Ali Baba’nyn bir çiftli?i varmy?… Hayvanlarynyn ikisi dy?ynda hepsi tavukmu?, ikisi dy?ynda hepsi inekmi?, ikisi dy?ynda hepsi koyunmu?. Ali Baba’nyn çiftli?inde kaç hayvan vardyr?

Cevap. Üç! Bir tavuk, bir inek ve bir koyun!

5 ) Bir Yskoç ?akasy: “Yskoçya’da oturan bir Yskoç Yngiltere’ye yerle?ti?i zaman her iki ülkenin de zekâ ortalamasy artar!”

Bu Yskoç ?akasy bir manty?a oturtulabilir mi?

Cevap. Evet! En aptal Yskoç, en akylly Yngiliz’den daha akyllydyr ve ancak Yskoçlaryn en aptaly Yngiltere’ye yerle?mek isteyebilir!

6 ) Bir yary?ta ikincinin önüne geçersen kaçyncy olursun?

Cevap. ikinci elbette!

7 ) Yki çocuk ayny gün, ayny saat, ayny anda, ayny anadan (ve babadan) do?mu?lar. Ama ikiz de?iller. Bu nasyl oluyor?

Cevap. Üçüzlerin ikisiymi?ler de ondan!..

8 ) Yargyç karar verecek. Mahkeme tutanaklaryndan ?u bilgiler çykyyor:

E?er A suçsuzsa, hem B hem C suçlu.

Ya B ya C suçsuz .

Ya A suçsuz ya B suçlu .

Kim ya da kimler suçlu, kim ya da kimler suçsuz?

Cevap. E?er A suçsuzsa, birinci önermeye göre hem B hem C suçludur. Ama bu sonuç ikinci önermeyle çeli?iyor. Demek ki A suçlu. A suçlu oldu?undan, üçüncü önermeye göre B suçlu. B suçlu oldu?undan, ikinci önermeye göre C suçsuz.

Sonuç olarak, A ve B’nin suçlu, C’nin suçsuz oldu?unu bulduk.

9 ) Doktoruz size 3 hap verir ve bunlary yarym?ar saat arayla almanyzy tavsiye ederse, ilaçlaryn tamamyny bitirmeniz ne kadar sürer?

Cevap. Ylaçlar 1 saat içinde biter. Aceleyle i?lem yaptyysanyz, 3 ile yarym saati çarpyp 1,5 saat derseniz sorunun tuza?yna dü?ersiniz. Biraz dü?ünmeniz yeterli. Diyelim ki ilk hapy saat 11.00'da aldynyz. Ykinci hapy 11.30’da, üçüncü hapy da 12.00’da almanyz gerekir.

10 ) Bazy aylar 30, bazylary 31 gün çeker, kaç ayda 28 gün vardyr?

Cevap. Hepsinde, tüm aylarda 28 gün vardyr.

11 ) Aklynyzdan bir sayy tutun! Bu sayyya ondan bir sonraki sayyyy ekleyin! Sonuca 15 ilave edin.! Çykan sayyyy ikiye bölüp sonuçtan, ilk ba?ta tuttu?unuz sayyyy çykaryn! Kalan daima 8’dir. Peki ama nasyl?

Cevap. Sayy A ise, bir sonraki sayy A+1 ‘dir.

A+A+1=2A+1 eder.

Buna 15 eklenirse 2A+1+15=2A+16 olur.

Bunun yarysy (A+8) ‘dir. Bu sayydan A’yy çykaryrsanyz kalan 8 olur.

12 ) Büyük bir tencereye 1 yumurta koyuyorum ve 5 dakikada pi?iyor, 5 yumurta koydum ve bu yumurtalar kaç dakikada pi?er.

Cevap: 5 dakika

13 ) Bir i? adamy 56 katly gökdelenin 21'inci katynda çaly?yr. Ama her gün 19'uncu kata kadar asansorle çykar öbür 2 kat için merdivenleri kullanyr. Bunun nedeni ne olabilir? (tüm asansörler çaly?yyor, spor yapmak içinde de?il)

Cevap: adamyn boyu asansörün 19. dü?mesine ancak yeti?di?i içindir...

Ya?amyn oksijeni sevgidir.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04